ZWYCIĘŻCZYNIE „PRÓBOWACKI JODŁA BESKIDZKIEGO” W ŻYWCU
9 sierpnia w ramach Dni Powiatu Żywieckiego w Amfiteatrze pod Grojcem odbyła się „Próbowacka Jodła Beskidzkiego” .
Jak co roku brały w niej udział Koła Gospodyń Wiejskich z Żywiecczyzny. Panie na stoiskach prezentowały przeróżne regionalne dania, ciasta, nalewki. Próbowacka to także konkurs potraw regionalnych w którym jury ocenia potrawy pod względem zgodności z tradycją, możliwości zastosowania we współczesnej kuchni i walorów smakowych. Naszą gminę reprezentowało koło z Rycerki Dolnej, panie zdobyły I miejsce w kategorii potrawy na miodzie za ogórki w miodzie. Gratulujemy!
(foto: GOK Gilowice)

 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        

